26-04-07

Sociale huisvestiging...huren...???

l13

 

Ik was na m'n weekkenddienst 3 dagen thuis...dus het moment oms te laten inschrijven voor een sociale woning. Iets wat ik al eerder wou doen, maar er steeds niet van kwam.

sociale

 

 Wij wonen hier namelijk met ons vijven op een appartement met maar 2 slaapkamers, een te kleine living, kleine keuken en een klein balkonnetje. Niet echt te doen, te krap, we zitten hier gewoon op elkaar...geen ademruimte en heel weinig privé wat na enige tijd wel wat verwikkelingen geeft onder ons gezinnetje.

Ja..jullie zullen je dan wel afvragen waarom we hier dan juist zijn komen wonen?!

Welja, destijds hadden wij een huurwoning...maar na enige tijd besloot de eigenaar er zelf in te trekken dus tot onze grote spijt moesten wij op zoek naar iets anders...6 maand tijd hadden we daarvoor.

We zochten en zochten en echt, niks vonden we...er was die periode heel weinig te huur en als we dan al eens iets vonden(huis met 3 slpk en tuin) was het gewoon onbetaalbaar!

te huur

 

Daar onze einddatum naderde hebben we dan maar vlug 'dit' appartement genomen, 't was dat of op straat, dus de keuze was gauw gemaakt! maar zoals ik dus al zei...te krap.

Ondertussen hebben we al uitgekeken naar iets anders maar die huurprijzen komen echt de spuigaten uit...700€..800€ / maand en soms nog veel meer...en niks speciaal hoor, dan heb je nog maar een ruime rijwoning. Ik vraag me af hoe sommige mensen het doen?huisjefijn

Dus besloot ik van de week de sociale huisvestigingsmaatschappijen af te gaan. Na al de nodige documenten te hebben verzameld ging ik er met volle moed erop af!

't Begon al goed...eerst heb ik wel meer dan een half uur rond gereden voor een parkeerplaats.

Toen ik het gebouw daar binnenging wendde ik me naar de balie om te vragen waar ik juist moest zijn en een vriendelijke dame verwees me naar een bijgebouw...ik erheen, stapte binnen...de gang door...deed daar het deurtje open...pfff, een wachtzaal tamelijk vol. Ik ging een nummerbiljetje halen ...324...ik keek naar het nummerbord, verdorie, zaten ze nog maar aan 312. Oh nee, moest ik zo lang wachten...en ik had nog zoveel te doen...

Soit...heb me een tijdschriftje genomen maar dat was al gauw doorgenomen...dan wat geprutst aan m'n gsm...wat mensen bekeken tot het aan mij was...eindelijk! Ik al de nodige documenten afgegeven...alles ok...ik kreeg uitleg over de woningen en ook vroeg de dame me aan welke wijken ik eventueel de voorkeur gaf... allee, na dit alles ineens, de klop van de hamer...het mevrouwtje zei : " mja mevrouw, ik moet wel zeggen dat er een wachtlijst is van min. 5jaar..." "WAT???!!!" zei ik...nu jaaa, ik had wel zoiets verwacht van één jaar of iets meer, maar min. 5jaar?? De moed zaktte in mijn schoenen, wat een teleurstelling.

Ach ja...'t is wel jammer...maar heb er mij maar bij neergelegd, kan niet anders hé...we zullen dan maar wachten, misschien beter laat dan nooit...en in afwachting van...gaat de zoektocht naar naar een huisje met tuintje aan een betaalbare prijs...door.ik zoek huis

 

 

Daarentegen heb ik van de rest van mijn vrije dagen ook genoten van het stralende zonnetje.

zonneke

 

 

Nog een fijne avond en voor morgen gezond weer op! Groetekes, Nicky

l15

 

21:47 Gepost door Nicky in Ik luister naar jullie... | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Goedemorgen Nicky Er is een tekort aan sociale woonningen.Dus afwachten,en dan nog 5 jaar dat is lang.
Volgende week ben ik er niet om te blogggen
Moet op controle in het ziekenhuis
Nog een fijn weekend
Groetjes

Gepost door: Rita | 27-04-07

NIIIIIICKYYYYYYYYYYYYYYYYYY Goh, wablieft 5 jaar?? das nie mals... en onze regering doet daar niks aan? Typisch!!! Het is inderdaad erg met de prijzen, wij hebben nu een eigen huis en hebben dat 9 jaar geleden gekocht, net toen de prijzen nog meevielen en de leningen laag stonden. Geluk dus gehad, maar ik snap ook niet hoe jonge koppels of gezinnen nog een huis kunnen kopen, dat is onbegrijplijk. Wij beseffen gelukkig dat we hier geluk hebben, want een eigen huis is niet meer zo evident deze tijd. Ik wens je veel succes met de zoektocht, ergens staat het hoor, je ideaal huisje. Nu het nog vinden!!! Veel geluk alvast en een paar stevige dikke knuffels.

Gepost door: boogiepeter | 27-04-07

de moed niet opgeven, de prijzen swingen de pan uit dat is waar maar blijf zoeken en kranten uitpluizen, misschien vind je wel wat je zoekt... voor vele huurprijzen kun je haast zelf een huis afbetalen, schande wat ze durven vragen...
tot ziens

Gepost door: hartendame2 | 27-04-07

Goedeavond Nicky Bedankt voor je lieve woorden
Twee jaar geleden dat ik het nieuws hoorde dat het kwaadaardig was. Heb ik ook niet mijn hoofd laten zakken. Dus nu ook niet
Nog een fijne avond verder
Groetjes

Gepost door: Rita | 27-04-07

Dag lieve Nicky Vréselijk hé zo'n lange wachtlijsten. Inderdaad iets ruimer huren is onbetaalbaar. Er is te weinig aandacht voor dit probleem. Knap van je, dat je er zo positief op reageerd ! Prettig weekend !

Gepost door: Joke | 27-04-07

Nicky altijd dat wachten he ,een mens zen leven bestaat er precies uit wachten dat woord heb ik ook al veel gehoord .
Een heel fijne vrijdag avond ,en een heel fijn weekend ……muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 27-04-07

Goedemorgen Nicky Geniet met het gezinnetje,van deze zonige dag
Nog een fijne dag verder
Groetjes

Gepost door: Rita | 28-04-07

Goedeavond Nicky Deze namiddag een goede wandeling gedaan
Nog een fijne avond verder
Groetjes

Gepost door: Rita | 28-04-07

De commentaren zijn gesloten.